Foto: AP/Scanpix

Izmeklētāji atklājuši, ka Salvadoras zoodārza populārais iemītnieks nīlzirgs Gustavito tomēr netika nodurts – viņa nāvē, iespējams vainojama sliktā aprūpe, atsaucoties uz amatpersonu pausto vēsta raidsabiedrība BBC.

Salavadoras kultūras ministre Silvija Elēna Regalādo gan uzsvērusi, ka ekspertīzes rezultāti neizslēdz iespējamību, ka dzīvniekam patiešām kāds uzbrucis.

Iepriekš tika ziņots, ka dzīvnieku nāvējoši savainojuši līdz šim nenoskaidroti uzbrucēji, kuri to sadūruši un situši. 15 gadus vecais Gustavito nomira pagājušās nedēļas svētdienā.

Dzīvnieka mirstīgo atlieku izpēte ekspertiem ļāvusi secināt, ka tas miris no asiņošanas plaušās, informējis prokurors Mario Salasārs.

Neviena no zoodārzā esošajām video novērošanas kamerām nefilmē nožogojumu, kurā dzīvoja Gustavito. Policija iepriekš iztaujājusi zoodārza darbiniekus, lai noskaidrotu, kuram bijusi iespēja piekļūt nožogojumam, lai uzbruktu lielajam zvēram. Savukārt zoodārza direktors uzsvēra, ka apšauba iespējamību, ka kāds no viņa darbiniekiem būtu iesaistīts uzbrukumā. Tāpat viņš norādīja, ka iestāde nebija saņēmusi draudus.

Iepriekš ziņots, ka Salvadoras Nacionālajā zooloģiskajā dārzā pēc pagaidām nezināma ļaundara pastrādāta uzbrukuma bojā gājis nīlzirgs vārdā Gustavito.

Policija saistībā ar "gļēvo un necilvēcīgo" uzbrukumu sākusi izmeklēšanu. Pagaidām zināms, ka uzbrukums nīlzirgam pastrādāts trešdien. Dzīvnieks saņēmis "vairākus sitienus pa dažādām ķermeņa vietām ar asiem un neasiem objektiem". Likumsargi dzīvnieka nožogojumā atraduši metāla gabalus un akmeņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!