Foto: Scanpix

ASV aizsardzības ministrs Čaks Heigels, pakļaujoties spiedienam, atkāpsies no amata, vēsta laikraksts "The New York Times".

Obama par ministra atkāpšanos grasoties paziņot pirmdien. Heigels ir vienīgais republikānis Obamas nacionālās drošības komandā. Prezidents Heigela atkāpšanos pēc vairākām tikšanās reizēm pēdējo divu nedēļu laikā nolēmis pieprasīt piektdien, laikrakstu informēja kāda Obamas administrācijas amatpersonas.

68 gadus vecā ministra atkāpšanās pieprasīšana nozīmē, ka Obama atzīst – grupējuma "Islāma valsts" radītie draudi prasa citas prasmes, nevis tās, kas ir Heigelam, skaidro amatpersonas.

Republikānis ar militāro pieredzi Heigels, kurš bija skeptiski noskaņots pret karu Irākā, aizsardzības ministra amatā stājās laikā, kad jāvada spēku izvešana no Afganistānas un kad sarucis Pentagona budžets.

Bet tagad "nākamajos pāris gados būs nepieciešams fokuss uz citām lietām", atklāja prezidenta administrācijas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma. Avots uzsver, ka Heigels nav atlaists, bet gan ar prezidentu vienojies, ka ministram ir laiks atkāpties.

Tikmēr Heigela palīgi pēdējās nedēļās norādīja, ka ministra amatā viņš varētu atrasties pilnu četru gadu termiņu. Ministra atcelšana varētu būt Baltā nama centieni parādīt, ka tas reaģē uz kritiku par valdības nepārliecinošo reakciju uz vairākām nacionālās drošības problēmām, tai skaitā Ebolas vīrusa krīzi un grupējuma "Islāma valsts" draudiem, raksta "The New York Times".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!