Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa padomnieks ekonomikas jautājumos Larijs Kudlovs atzinis, ka gan ASV, gan Ķīna cietīs no savstarpējā tirdzniecības kara, ziņo portāls "Politico".

Piektdien ASV palielināja tarifus Ķīnas precēm 200 miljardu ASV dolāru vērtībā no 10% uz 25%. Ķīna paziņojusi, ka uz šo ASV soli atbildēs, bet konkrētākas detaļas par Pekinas plānotajiem pretpasākumiem šobrīd nav zināmas, atzīmē britu raidsabierība BBC.

Tāpat ASV un Ķīnas pārstāvji piektdien aizvadīja sarunas par tirdzniecību, tomēr tās noslēdzās bez konkrētas vienošanās un skaidrības par to, kad tarifus varētu atcelt.

"Abas puses no šī [tirdzniecības kara] cietīs," norādīja Kudlovs, tomēr piebilda, ka tas atstās minimālu iespaidu uz ASV IKP, jo valsts ekonomika ir "teicamā stāvoklī". "Šis ir risks, ko mums vajag un ko varam uzņemties, pārāk nesabojājot savu ekonomiku," Trampa padomnieku citē "Politico".

Kudlovs arī piebilda, ka Tramps un Ķīnas prezidents Sji Djiņpins varētu tikties gaidāmajā G-20 samitā, kas paredzēts jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!