Foto: AP/Scanpix

Divas no Libānas izšautas raķetes piektdien sasniegušas Izraēlas ziemeļus. Izraēlas spēki uz to atbildējuši ar artilērijas apšaudi, vēsta aģentūra "Reuters".

Nav zināms, kas ir izšāvis raķetes pa "okupētajām teritorijām", kā to raksturo Libānas ziņu aģentūra NNA.

Libānas dienvidos bāzējas šiītu musulmaņu organizācija "Hezbollah", kas pirms septiņiem gadiem piedalījās karā pret Izraēlu, bet tagad ir iesaistījusies Sīrijas pilsoņu karā, atbalstot prezidenta Bašara al Asada spēkus. Bet reģionā darbojas arī palestīniešu grupējumi, skaidro "Reuters".

Izraēlas drošības spēki informē, ka viena raķete no Libānas vai Sīrijas nokritusi atklātā laukā. Neviens raķetes sprādzienā nav cietis. Armija atbildējusi ar artilērijas uguni.

Pavisam no Libānas piektdien izšautas piecas raķetes, divas no kurām sasniegušas Izraēlas ziemeļus, "Reuters" uzzināja no avotiem Libānas drošības struktūrās. Viena raķete nokritusi Libānā, bet divas pārtvērusi Izraēlas pretraķešu aizsardzības sistēma.

Raķešu apšaude no Libānas notikusi laikā, kad palestīniešu kaujinieki no Gazas joslas četru dienu laikā pa Izraēlu ir izšāvuši simtiem raķešu, atbildot uz Izraēlas ofensīvu.

Izraēlas triecienos ir gājuši bojā vismaz 82 palestīnieši, pārsvarā civiliedzīvotāji. Vēl aptuveni 600 cilvēki ir ievainoti. Izraēla norāda, ka uzbrukumu sākusi, lai novērstu pastāvīgos raķešu uzbrukumus tās teritorijai. Dažas palestīniešu raķetes ir sasniegušas Telavivu, Jeruzalemi un citas pilsētas.


Nav ziņu, ka raķešu uzbrukumos būtu gājis bojā kāds cilvēks Izraēlā, bet viena persona ir nopietni cietusi, kad raķete trāpīja degvielas uzpildes stacijā Ašdodā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Izraēla ir norādījusi, ka vajadzības gadījumā sāks sauszemes uzbrukumu Gazai un ir sākusi daļēju rezervistu mobilizāciju. Tikmēr ASV prezidents Baraks Obama telefonsarunā ar Izraēlas premjeru Benjaminu Netanjahu paziņojis, ka ASV ir gatavas būt par starpnieku pamiera panākšanā.

Video: Mobilizācija Izraēlā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!