Foto: Sputnik/Scanpix/LETA

Maskavā Malaja Ordinka ielā no sienas mājai, kurā dzīvoja noslepkavotais Kremļa opozicionārs Boriss Ņemcovs, naktī noņemta viņam veltīta piemiņas plāksne, raksta "Dožģ". Par to soctīklos ziņojot opozīcijas aktīvisti.

Plāksni ar uzrakstu "Šeit dzīvoja politiķis Boriss Ņemcovs, kurš 2015. gada 27. februārī mira no pasūtījumu slepkavu rokām" pēc savas iniciatīvas tikai pagājušajā nedēļā uzstādīja mājas iedzīvotāji. Maskavas amatpersonas jau plāksnes uzstādīšanas dienā, 7. septembrī, draudēja, ka varot to novākt, jo plāksne neesot saskaņota.

To novākuši kustības "SERB" dalībnieki, par to ziņojot soctīklos. Viņi norādījuši, ka aiznesuši plāksni tiesībsargiem un uzrakstījuši iesniegumu, lai sauktu pie atbildības nelikumīgās plāksnes uzstādītājus.

Amatpersonas iepriekš apgalvojušas, ka piemiņas plāksnes varot uzstādīt vien desmit gadus pēc cilvēka nāves, un šo termiņu iespējams samazināt līdz diviem gadiem, ja saņemta īpašas domes komisijas atļauja. Savukārt par šīs piemiņas plāksnes uzstādīšanu neesot saņemts nekāds oficiāls pieteikums.

Šogad jūlijā tiesa par vainīgiem opozicionāra slepkavībā atzina piecus etniskos čečenus. Vissmagāko sodu – 20 gadu cietumsodu – saņēma par slepkavības izdarīšanu apsūdzētais Zaurs Dadajevs, bet par līdzdalību slepkavībā Anzors Gubaševs saņēma 19 gadus cietumā, Šahids Gubaševs – 16 gadus, Temirlans Eskerhanovs – 14 gadus un Hamzats Bahajevs – 11 gadus. Visiem ieslodzījums būs jāizcieš stingra režīma kolonijā.

Ņemcovu slepkavas nogalināja pirms divarpus gadiem Maskavas centrā vēlā 27. februāra vakarā. Noslepkavotā opozicionāra meita Žanna Ņemcova tēva nogalināšanas lietu joprojām uzskata par neatklātu, ņemot vērā, ka joprojām neskaidri ir notiesāto motīvi un slepkavības pasūtītāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!