Afganistānas lidmašīnas nolaupītāji otrdien atbrīvoja vēl vienu ķīlnieku, apstiprināja Lielbritānijas policija.
Policija informēja aģentūru AFP, ka vīrietim ir sniegta medicīniskā palīdzība.

Pirmdien nolaupītāji atbrīvoja astoņus ķīlniekus. Lidmašīnā, kuru svētdien nolaupīja Afganistānā, vēl atrodas 156 pasažieri un apkalpes locekļi un septiņi vai desmit nolaupītāji.

Nolaupītās Afganistānas lidmašīnas pasažieri ir sūdzējušies par kuņģa problēmām pēc triju dienu gūsta, otrdien ziņoja Lielbritānijas policija.

Policijas preses sekretāre Kima Vaita teica, ka naktī uz lidmašīnu "Boeing 727" tika nosūtīti medikamenti pret caureju.

Aviokompānijas "Ariana Airlines" vietējā reisa lidmašīna tika nolaupīta svētdienas rītā īsi pēc pacelšanās no Kabulas.

Vairāk nekā 20 pasažieri tika atbrīvoti nolaišanās vietās Uzbekistānas galvaspilsētā Taškentā, Kazahstānas ziemeļu pilsētā Aktjubinskā un Maskavā, pirms lidmašīna naktī uz pirmdienu nolaidās Stanstedas lidostā Londonas nomalē.

Deviņi pasažieri tika atbrīvoti Stanstedā.

Afganistānas radio ziņoja, ka Afganistānas ārlietu ministrs Maulavi Vakils Ahmads Mutavakils informējis, ka, pēc visa spriežot, nolaupītāju vienīgā prasība ir atbrīvot opozīcijas līderi Ismailu Hanu.

Valdošās kustības "Taleban" vadītājs mulla Muhameds Omars noraidīja prasību un lidmašīnas nolaupīšanā vainoja opozīcijas līderi Ahmadu Šahu Masudu.

Lielbritānijas valdība nolēma, ka lidmašīnu ieņems triecienuzbrukumā tikai gadījumā, ja pasažieru dzīvības būs apdraudētas.

Policija paziņoja, lai arī sanitārie un citi apstākļi lidmašīnā ir pasliktinājušies, ar pistolēm un granātām bruņojušies nolaupītāji izturas "savaldīgi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!