No saindēšanās ar metilspirtu bojā gājušo cilvēku skaits Igaunijā trešdien pieauga līdz 47 cilvēkiem, no kuriem viens miris Lēnemā apriņķī, bet pārējie - Pērnavas apriņķī. Pirmais upuris Lēnemā apriņķī bija 1929.gadā dzimusi sieviete, kas nomira Noarotsi pagastā, un vēl pieci cilvēki ar saindēšanās simptomiem tika nogādāti slimnīcā.
Trešdienas pēcpusdienā 77 saindējušies cilvēki turpināja ārstēties dažādās slimnīcās un 24 izveseļojušies bija izrakstīti.

Līdz trešdienas pēcpusdienai policija bija apcietinājusi astoņus cilvēkus saistībā ar šo saindēšanos. No viņiem četri ir apcietināti uz 10 dienām, bet par pārējo apcietināto aresta termiņa pagarināšanu tiks izlemts dažu nākamo dienu laikā.

Policija ir aicinājusi izvairīties no aizdomīgu alkoholisko dzērienu lietošanas un nekavējoties vērsties pie ārsta, ja parādās tādi simptomi kā nelabums, vēdergraizes, vemšana vai redzes traucējumi. Pirmie simptomi parādās 12 stundu laikā pēc saindētā alkohola lietošanas.

Pērnavas policija ir paziņojusi divus telefona numurus, uz kuriem iedzīvotāji var zvanīt, informējot par nelegāla alkohola tirdzniecības vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!