Eiropas Parlementa (EP) deputāti Aldis Kušķis (JL), Tūne Kelams no Igaunijas un Vitauts Lansberģis no Lietuvas, kā arī Baltijas darba grupas vadītājs Kristofers Bīzlijs no Lielbritānijas nolēmuši nogaidīt un pagaidām neuzstādīt memoriālo plāksni komunisma upuru piemiņai, informē Kušķa palīdze Iveta Konuševska.
Apspriežot neoficiālo informāciju, kas saņemta no EP prezidenta Žuzepa Burrelja biroja, deputāti sapratuši, ka, aicinot pašreizējo EP prezidentu pēc iespējas ātrāk izskatīt jautājumu par plāksnes uzstādīšanu, pastāv risks saņemt atteikumu. Savukārt, nogaidot līdz janvārim, kad pašreizējā prezidenta vietu ieņems Eiropas Tautas partiju un Demokrātu grupas (ETP-ED) vadītājs Hanss Getrs Poterings, kurš ir vienmēr bijis ļoti atsaucīgs un pozitīvi noskaņots pret deputātu grupas centieniem, varētu sagaidīt atbalstu.

Kušķis, Kelams un Lansberģis ir apņēmušies izgatavot piemiņas plāksnes portfolio, kurā tiks ieliktas plāksnes fotogrāfijas, dati par plāksnes materiālu un aukstumizturību, lai nepieciešamības gadījumā varētu pēc iespējas ātrāk izskatīt jautājumu par tās uzstādīšanu.

Jau ziņots, ka EP prezidents Žuzeps Burreljs neatsaucās uz ielūgumu personīgi saņemt memoriālo plāksni "Padomju totalitārā komunisma upuru piemiņai", bet plāksni pieņēma divi Eiropas Tautas partiju (EPP-ED) grupas pārstāvji Mario Mauro un Emīls Sarjužs-Voļskis.

EP vēl aizvien ir liela opozīcija padomju totalitārā komunisma nosodīšanai, lai par šo jautājumu publiski debatētu. Baltiešu centienus atbalsta ETP-ED grupa un tās vadītājs Hanss Getrs Poterings, informēja Konuševska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!