Foto: AFP/Scanpix
Otrdien atrasts miris Hondurasas žurnālists un geju tiesību kampaņas dalībnieks Eriks Martiness, kurš pazudis pirms divām dienām, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Žurnālista ķermenis ar redzamām žņaugšanas pēdām atrasts ceļa malā Gvaskuliles ciemā, kas atrodas uz ziemeļiem no galvaspilsētas Tegusigalpas. Martinesa nogalināšanas motīvi nav skaidri.

Žurnālists strādājis geju, lesbiešu un transpersonu tiesību aizsardzības asociācijā LGBT. Pagājušajā gadā Martiness izvēlēts par kandidātu partiju koalīcijā, kura izveidojās pēc prezidenta Manuela Zelajas gāšanas pirms trim gadiem.

Kopš 2009. gada, kad militāristi palīdzēja gāzt Zelaju, valstī ir nogalināti vairāk nekā 20 žurnālisti, liecina cilvēktiesību aktīvistu grupu informācija. Tomēr nav zināms, vai visas slepkavības bijušas saistītas ar žurnālistu darba pienākumiem.

Risks žurnālistu dzīvībai palielinās līdz ar narkotiku tirdzniecības un organizētās noziedzības pieaugumu valstī, pagājušā gada decembrī brīdināja valsts cilvēktiesību komisārs. Vismaz 20 LGBT locekļu ir nogalināti no 2010. – 2011. gadam, aprīlī ziņoja cilvēktiesību komisārs.

Hondurasā ir pasaulē augstākais slepkavību rādītājs. Slepkavību skaits sasniedz 86 uz katriem 100 000 iedzīvotājiem, liecina ANO dati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!