Pasažieri, kas izglābās no piektdien Sarkanajā jūrā nogrimušā prāmja “Salaam 98”, apgalvo, ka prāmja komandas locekļi pirmie pametuši grimstošo kuģi, bet laivas un glābšanas vestes uz klaja nebija pietiekamā skaitā.
“Neviena nebija, kas pateiktu, kur atrodas glābšanas vestes un laivas, kā tos izmantot. Komandas locekļi pirmie pameta kuģi. Kad prāmis sasvērās uz vienu pusi, visi pasažieri sapulcējās uz augšējā klaja un pēc sāka krist jūrā,” stāsta jaunietis no Ēģiptes Muhameds.

Citi pasažieri ir pārliecināti, ka kuģa kapteinim bija jāatgriežas ostā pēc tam, kad kuģa mašīnu nodaļā izcēlies ugunsgrēks.

Pašlaik no 1406 cilvēkiem, kas bija uz prāmja, izglābušies aptuveni 415. arī svētdien turpinās glābšanas darbi, taču cerības atrast izdzīvojušos samazinās ar katru stundu.

Jūras prāmis “Salaam 98” piektdien no rīta ir pazudis no radariem Sarkanajā jūrā. Par pārtrūkušiem sakariem Ēģiptes varas iestādes ziņoja pirms pusdienlaika, un aptuveni pēc stundas tika apstiprināts, ka prāmis ir nogrimis. Ap negadījuma vietu aptuveni 90 kilometru attālumā no Ēģiptes ostas Safagas ir manītas bojā gājušo pasažieru mirstīgās atliekas. Prāmim “Salaam 98” no Saūda Arābijas bija jāierodas Safagas ostā Ēģiptē trijos naktī pēc vietējā laika, bet pulksten astoņos tas pazuda no radaru ekrāniem. 2005.gada oktobrī pēc sadursmes ar kādu tirgotāju kuģi Sarkanajā jūrā nogrima kuģis “Salaam 95”. “Salaam 98” ir izgatavots 1978.gadā, tā garums ir 118,11 metri, platums – 23,6 metri, un maksimālais pasažieru skaits – 1487.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!