Pamestas, aizmirstas pilsētas ik gadu piesaista ievērojamu skaitu tūristu, kurus saista situācijas noslēpumainība, kas valda pilsētās bez cilvēkiem. Šādu pilsētu sarakstu ir izveidojis portāls 'WebUrbanist.com'.
1. Koulun pilsēta-cietoksnis (Kowloon Walled City), kas atrodas Ķīnā, netālu no Honkongas. Vēl deviņdesmitajos gados šī rajons bija ar pazīstams ar tā kriminālajām aprindām un antisanitāriem apstākļiem, bet tagad šeit ir izveidots parks.

2. Franču ciemata Oradour-sur-Glane drupas (Oradour-sur-Glane, Limožas ziemeļrietumos), kas ir saglabājušās kā piemiņa cilvēkiem, kurus nogalināja vācieši Otrā Pasaules kara laikā.

3. Kolmanskopa (Kolmanskop), neliela pilsēta Namībijā, kas atrodas tuksnesī. Pilsēta, kuru izveidoja dimantu meklētāji un pēc tam 1956.gadā pameta, kad sākās citu labāku un bagātāku atradņu apgūšana.

4. Pamesta ogļraču strādnieku pilsēta Hamberstouna (Humberstone), kas atrodas Čīlē, Atakamas tuksnesī. Pilsēta savu uzplaukumu piedzīvoja 20-40 gados, taču 1961.gadā tās iedzīvotāji pilsētu pameta un tā kļuva pilnīgi tukša.

5. Vittenuma (Wittenoom), kas atrodas Austrālijā. Pilsētā sākumā dzīvoja gandrīz 20 tūkstoši cilvēku, taču sešdesmitajos gados šeit tika atrasts šahtās paaugstināts daudzums azbesta un pilsēta tik pamesta.

Tāpat sarakstā ir iekļautas tādas vietas kā amerikāņu Garī (Gary), kas atrodas Indianas štatā un Rubī (Ruby), kas atrodas Arizonas štatā, pilsēta Agdama (Agdam), kas atrodas Azerbaidžānā. Sarakstā ir iekļautas arī tādas "mirušas" vietas kā pilsēta Mandu (Mandu), kas atrodas Indijā. Kadikčanas ciemats (Magadanas apgabals, Krievija), pilsēta Kodī (Cody) no Kanādas, Balestrino (Balestrino) no Itālijas, seko arī vēsturiskais parks Bodie State, kas atrodas pamestā pilsētas vietā Kalifornijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!