Foto: AP/Scanpix

Turcijas policija ceturtdien nogalinājusi divas kreiso ekstrēmistu kaujinieces, kuras sviedušas granātas un atklājušas uguni pie policijas iecirkņa valsts lielākajā pilsētā Stambulā, paziņoja Turcijas amatpersonas.

Abas uzbrucējas - Čidema Jaksi un Berna Jilmaza - esot bijušas no aizliegtā galēji kreisā grupējuma "Revolucionārā tautas atbrīvošanas partija - fronte" (DHKP - C).

Pēc uzbrukuma abas sievietes paslēpušās kādā dzīvoklī. Policija tam sarīkoja uzbrukumu, "neitralizējot" abas uzbrucējas, ziņoja Turcijas aģentūra "Anadolu", atsaucoties uz Stambulas gubernatoru Vasipu Sahinu.

Ziņu aģentūra "Dogan" vētīja, ka abas sievietes sviedušas vairākas granātas pie policijas īpašo uzdevumu spēku vadības mītnes. Apšaudē ar policiju viena sieviete tika ievainota, bet pēc tam abas paslēpās netālu esošā mājā.

Netiek ziņots par citiem cietušajiem.

Pēdējā laikā Turcijā ir notikuši vairāki asiņaini uzbrukumi.

Kopš 17. februāra, kad pašnāvnieka uzbrukumā armijas konvojam Ankarā dzīvību zaudēja 29 cilvēki, valstī ir izsludināts paaugstinātas drošības stāvoklis.

DHKP - C, kas vēlas sarīkot marksistisku revolūciju, ir uzņēmusies atbildību par vairākiem pēdējā laikā Turcijā notikušiem uzbrukumiem, kuri gan ir bijuši neliela mēroga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!