Noslēpumainā slimība, kas līdz šim prasījusi jau 17 lauksaimnieku dzīvības Ķīnas rietumu daļā, nav ne SARS, ne putnu gripa, apgalvo atbildīgās amatpersonas.
Pazīmes norāda, ka slimība ir nevis vīruss, bet gan bakteriāla infekcija, kas tiek nodota, pieskaroties beigtām cūkām, ziņo Sičuaņas provinces amatpersonas.

Jūnijā un jūlijā 58 cilvēkiem parādījušies līdzīgi simptomi, tajā skaitā arī augsta temperatūra, slikta dūša un vemšana, raksta BBC.

Pasaules Veselības Organizācija ir lūgusi iedzīvotājiem saglabāt mieru, apgalvojot, ka slimība nevar tikt nodota no cilvēka cilvēkam.

“Es jums varu galvot, ka šī slimība nav ne SARS, ne mēris vai putnu gripa,” vietējam laikrakstam saka Sičuaņas provinces amatpersona Dzens Huadziņs.

Sasirgušo cilvēku skaits pēdējo dienu laikā ir ievērojami palielinājies, jo veselības iestāžu darbinieki ir pārbaudījuši attālāko ciematu iedzīvotāju veselības stāvokli un apzinājuši inficētos.

Kopumā no slimības miruši jau 17 cilvēki, 12 cilvēku veselības stāvoklis ir kritisks, savukārt 27 cilvēku veselības stāvoklis tiek raksturots kā stabils. Vislielākais saslimšanas risks ir cilvēkiem ar novājinātu imūnsistēmu.

Honkongā veselības jomas amatpersonas jau ir brīdinājušas slimnīcas būt īpaši vērīgām un nekavējoties ziņot par cilvēkiem ar līdzīgiem simptomiem, turklāt ir izsludināts aizliegums ievest cūkgaļu no Sičuaņas provinces.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!