Rūpniecības produkcijas ražošana Latvijā 2008. gada novembrī, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo mēnesi, samazinājusies par 13,9%, kas ir trešais lielākais kritums starp Eiropas Savienības (ES) valstīm, bet visstraujāk rūpniecība samazinājusies Igaunijā, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" jaunākie dati.

Ražošanas apjomi rūpniecībā Igaunijā novembrī ir samazinājušies par 17,6%, Spānijā - par 15,1%, Latvijā - par 13,9%, Luksemburgā - par 13,8%, Slovēnijā - par 12% un Zviedrijā - par 11,4%.

No visām ES valstīm rūpniecība novembrī ir palielinājusies vienīgi Īrijā - par 2,6%, bet vidēji visās ES valstīs kopā ražošanas apjomi rūpniecībā novembrī ir samazinājušies par 7,7%, un tāds pat kritums bijis arī 15 eirozonas valstīs.

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, sezonāli izlīdzinātais rūpniecības apjoms gan visās 27 ES valstīs, gan 15 eirozonas valstīs novembrī samazinājies par 1,6%. Tieši tāds pats kritums bija fiksēts arī iepriekšējā mēnesī.

No visām ES valstīm rūpniecība novembrī, salīdzinot ar oktobri, palielinājusies tikai Īrijā - par 10,%. Savukārt lielākais kritums bijis Slovēnijā - par 12,8%, Igaunijā - par 7,7%, Slovākijā - par 7,1%, Portugālē - par 5,8%, Lietuvā - par 5,7% un Polijā - par 4,2%.

Latvijā ražošanas apjomi rūpniecībā novembrī, salīdzinot ar oktobri, samazinājušies par 3,1%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!