ASV policija ir atmaskojusi lielu bandu, kas nodrošināja narkotiku kontrabandu caur Ņujorkas Džona Kenedija lidostu, un apcietinājusi 25 cilvēkus, no kuriem 19 bija lidostas darbinieki.
Lielākā daļa arestēto strādāja bagāžas dienestos, kas sadarbojās ar vairākām aviokompānijām, to skaitā "American Airlines", "British Airways" un "Universal Airlines". Banda darbojās apmēram 10 gadus, ievedot ASV lielas kokaīna un marihuānas partijas galvenokārt no Gajanas un Jamaikas.

Izmeklēšana sākās 2002.gada oktobrī un notika veiksmīgi, pateicoties tās sākumā aizturēta lidostas darbinieka sadarbībai ar izmeklētājiem. Tika pārtvertas vairākas lielas narkotiku partijas, to skaitā 185 kilogramu kokaīna rekordkrava.

Tika konfiscēti 400 kilogrami kokaīna un simtiem kilogramu marihuānas. Arestu laikā policija konfiscēja piecus šaujamieročus un pusmiljonu dolāru (278 tūkstošus latu) skaidrā naudā.

Ja tiesa atzīs apcietinātos par vainīgiem, tad viņiem draud cietumsodi pat līdz mūža ieslodzījumam un naudassodi miljoniem dolāru apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!