Foto: Reuters/Scanpix
Ņujorkas mērs Maikls Blumbergs apņēmies cīnīties ar "Okupēt Volstrītu" mītiņu organizatoriem, kuriem tuvākajā laikā pieprasīs oficiālo pašvaldības atļauju protesta akciju rīkošanai, ziņo ārvalstu masu mediji.

Pašlaik Ņujorkā un vairākās citās ASV valstīs notiek protesta akcija "Okupēt Volstrītu", kuras dalībnieki iebilst pret "finanšu terorismu". Demonstrācijas ir miermīlīgas un pulcē aizvien vairāk un vairāk dalībnieku.  

Ņujorkas varas pārstāvji pēc iedzīvotāju sūdzībām, ka demonstranti viņiem traucē, nolēmuši tomēr kontrolēt spontānus protestus. Iedzīvotāji sūdzas par protestētāju radīto troksni, kas traucē viņu ikdienas dzīvi, un to, ka akcijas dalībnieki kārto dabiskas vajadzības tam neparedzētajās vietās.    

Mērs paziņojis, ka negrasās aizliegt akciju, taču vēlas situāciju atrisināt.  Tiesa, to apgrūtina akciju līderu neesamība - protestētāji nav izvirzījuši vienu pilnvaroto sarunvedēju, viņus pārstāvot vairākas iniciatīvas grupas, ziņo "RIA Novosti".  

Blumbergs iepriekš kritizējis demonstrantus, jo viņu akcijas rada zaudējumus pilsētas ekonomikai.  


Jau ziņots, ka protesti Ņujorkā sākušies septembra vidū, kopš tā laika Zanoti parkā, kas atrodas netālu no pilsētas finanšu kvartāla, kļuva par protestētāju pulcēšanas vietu.   ASV lielākajās pilsētās jau vairākas nedēļas ir notikuši protesti  , kurus rīko kustība "Okupēt Volstrītu" un tai radniecīgas vietējās organizācijas. Aktīvisti  paziņoja, ka protesti ir "simbolisks žests", kas parāda tā "neapmierinātību ar pašreizējo ekonomisko un politisko gaisotni". "Mēs esam no visām rasēm, dzimumiem un ticībām. Mēs esam vairākums. Mēs esam 99%. Mēs vairs neklusēsim," skan demonstrantu saukļi.

Oktobra vidū akcijas "Ieņemt Volstrītu" dalībnieki izveidoja telšu pilsētiņu pie Ņujorkas fondu biržas ēkas un kopš tā laika notiek regulāras demonstrācijas pret "finanšu terorismu". "Mēs esam dažādu rasu, dažādu dzimumu un visdažādāko uzskatu cilvēki. Mēs esam vairākums. Mēs esam 99%. Mēs vairs negribam būt mēmi," teikts kustības mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!