Ņujorkas fondu birža (NYSE) pirmdien vēra savas durvis Igaunijas, Latvijas un Lietuvas prezidentiem.
Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess, Latvijas prezidents Valdis Zatlers un Lietuvas prezidents Valds Adamkus tikās ar NYSE "Euronext" izpilddirektoru Džonu Teinu un slēdza NYSE tirgu.

"Mēs esam pagodināti uzņemt Ņujorkas fondu biržā Baltijas valstu - Igaunijas, Latvijas un Lietuvas - prezidentus," teica Teins.

"Igaunija pašlaik ir viena no pasaules vadošajām valstīm atvērtības un liberālas ekonomikas ziņā, un tas ir gods apmeklēt Ņujorkas fondu biržu," sacīja Ilvess.

"Daudzi uzskata NYSE par mūsdienu globālo fondu tirgu epicentru," sacīja Zatlers. "Mēs ceram, ka vairāk Ņujorkas fondu biržā reģistrēto kompāniju veidos lietišķus sakarus ar Latviju, izmantos Latviju kā vārtus uz Eiropu un tālāk. Mēs uzskatām NYSE arī par nākotnes vārtiem uz ASV tirgiem Latvijas strauji augošajam un dinamiskajam privātā biznesa sektoram."

"Mēs esam gandarīti apmeklēt Ņujorkas fondu biržu," sacīja Adamkus. "Lietuva ir augoša Eiropas daļa, kurā ekonomiskās konverģences realitāte pārspēj visas prognozes. Šajā reģionā ir vislielākais IKP pieaugums Eiropas Savienībā šajā desmitgadē, un tas piedāvā Rietumu makrostabilitāti un Austrumu investīciju iespējas."

Ņujorkas fondu biržā reģistrētas 424 kompānijas no 45 valstīm (izņemot ASV). Šiem globālajiem un reģionālajiem līderiem pieder kopējā globālā tirgus kapitalizācija vairāk nekā 10 triljonu dolāru (4,9 triljonu latu) apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!