Kāds Ņujorkas iedzīvotājs atkritumu urnā atradis policijas dokumentus ar pretterorisma plāniem un izlicis tos internetā, informē telekompānija CNN.

Dokumenti saturēja astoņu lappušu garu instrukciju policistu rīcībai terora akta gadījumā, detalizētas Ņujorkas kartes ar dažādiem apzīmējumiem un pat specdienestu ziņojumu. Dokuments, kura nosaukums ir "Policijas operatīvās reaģēšanas COBRA uzdevumi" ir gluži svaigs – datēts ar šā gada 11.maiju.

Dokumentu atradējs, blogeris Baki Turko paziņojis, ka tie bijuši iemesti atkritumu urnā vienā no Ņujorkas centrālajām ielām. Viņa uzmanību piesaistījis tieši dokumentu neparastais saturs un zīmogi "Sevišķi svarīgi", "Pēc darba beigām visas kopijas jāiznīcina".

Turko atradumu aiznesis mājās un, pārliecinājies, ka to publicēšana neradīs nekādu apdraudējumu, ievietojis tos savā interneta mājas lapā kādā sociālajā tīklā. Tikai nākamajā dienā, kad vietnes lasītāju skaits jau pārsniedzis 100 000 cilvēku, specdienesti pievērsuši tai uzmanību.

"Atklāti sakot, šie dokumenti nav superslepeni," sacījis Ņujorkas policijas pārstāvis Pols Brauns. "Lielākais kaitējums, ko nodarījusi to publicēšana, ir būtisks trieciens pilsētas policijas tēlam." Vienlaikus viņš solījis jau tuvākajā laikā uzsākt dienesta pārbaudi par notikušo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!