Foto: AP/Scanpix
ASV prezidents Baraks Obama sestdien ikgadējās Baltā nama korespondentu biedrības vakariņās pajokojis par sevi, saviem oponentiem, medijiem un savas sievas frizūru.

Uzrunājot viesus, Obama pajokoja, ka vairs neesot tas "spēcīgais jaunais musulmaņu sociālists", kas agrāk bijis, šādi acīmredzot pazobojoties par radikāli konservatīvo amerikāņu skatījumu uz viņu.

Prezidents pavilka uz zoba arī miljardieri Šeldonu Adelsonu, kurš iztērēja 100 miljonus dolāru (54 miljonus latu), atbalstot Mitu Romniju un citus republikāņu kandidātus 2012.gada vēlēšanu cīņās, kā arī vairākus konservatīvos republikāņu politiķus.

Pa jokam tika arī trim lielākajiem Savienoto Valstu kabeļtelevīzijas tīkliem un pirmās lēdijas frizūrai, bet savu runu Obama noslēdza uz nopietnas nots, pieminot Bostonas teroraktos cietušos un cilvēkus, kurus skāra postošais sprādziens Vestas mākslīgā mēslojuma rūpnīcā Teksasā, kā arī tos amerikāņus, kurus skāruši plūdi valsts ziemeļaustrumos.

Svinīgajā pasākumā piedalījās aptuveni 3000 viesu - žurnālisti, politiķi, mediju pārstāvji un Holivudas slavenības, tostarp dienvidkorejiešu reperis "Psy", aktieri Nikola Kidmena, Ians Makellens, Daniels Dejs-Lūiss, Bredlijs Kūpers, Kevins Speisijs, Maikls Duglass un Bārbra Streizande, kā arī režisori Stīvens Spīlbergs un Džordžs Lūkass.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!