Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidents Baraks Obama uz NATO samitu Čikāgā, kas notiks no 20. līdz 21. maijam, uzaicinājis Afganistānas prezidentu Hamidu Karzaju, lai apspriestu atbildības par drošību valstī nodošanu no NATO vadītajiem starptautiskajiem spēkiem Afganistānas drošības struktūrām, vēsta ārvalstu mediji.

Speciālā paziņojumā svētdien Obama arī apstiprina, ka NATO spēku izvešanu no valsts plānots pabeigt līdz 2014. gada beigām. Pašlaik Afganistānas spēku kontrolē jau ir pārgājuši 230 rajoni un visu provinču galvaspilsētu centri. “Tas ir svarīgs solis uz priekšu mūsu mērķu Afganistānā sasniegšanai,” paziņoja Obama. 75% Afganistānas iedzīvotāju tagad dzīvos provincēs, rajonos un ciemos, kuros situāciju kontrolē Afganistānas spēki, klāstījis Obama.

Samitā bez atbildības par drošību nodošanu afgāņu spēkiem runās arī par tālāku atbalstu Afganistānai un tās armija, teikts paziņojumā. “Es ar nepacietību gaidu tikšanos Čikāgā ar prezidentu Karzaju un maniem draugiem – citiem NATO dalībvalstu līderiem -, lai apspriestu šos svarīgos soļus, kas vērsti Afganistānas suverenitātes nostiprināšanai un karadarbības izbeigšanai tajā,” paziņoja Obama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!