Foto: Shutterstock

Uz sprāgstvielām pildīta sainīša atrastās kaķa spalvas palīdzējušas identificēt sievieti, kura pērn mēģinājusi noslepkavot tā laika ASV prezidentu Baraku Obamu, vēsta medijs "The Guardian".

Balstoties uz iegūtajiem pierādījumiem, pret 46 gadus veco teksasieti Džuliju Pofu celtas apsūdzības par paštaisītu sprāgstvielu sūtīšanu Obamam un Teksasas štata gubernatoram Gregam Abotam 2016. gada oktobrī. Viņai kopumā izvirzītas sešas apsūdzības, tostarp par sprāgstvielu pārvietošanu ar mērķi nogalināt un ievainot.

Obamam adresēto sainīti izdevās pārtvert drošības dienestiem. Taču Abotu no nopietniem miesas bojājumiem, visticamāk, paglābis vien tas, ka viņš sainīti atraisījis ne tāda veidā, kā to bija iecerējusi nāvējošā sūtījuma autore.

Federālajam izlūkošanas birojam (FIB) izdevās nākt uz sievietes pēdām, jo uz sainīšiem atrastas kaķa spalvas, kuras izrādījušās vienādas ar tām, kas rodamas Pofas kaķa kažokā.

Sievietes dzīvesvietu palīdzējusi noskaidrot arī pārējā sprāgstošo sainīšu uzbūve, piemēram, benzīntankā iegādāta cigarešu paciņa un Pofas iecienītas salātu mērces korķis. Sievietes garāžā atrasta pirotehnika vēl vairāk pastiprinājusi izmeklētāju aizdomas.

46 gadus vecā sieviete pamanījusies iekulties vēl lielākās nepatikšanās, proti, līdzās minētajām apsūdzībām viņa krāpusies ar pārtikas kuponiem, kā arī nepamatoti pieteikusi savu maksātnespēju.

Izmeklētāji norāda, ka Pofai prezidents Obama vienkārši nav paticis, bet uz gubernatoru Abotu viņa bijusi nikna, jo sievietes "bijušais vīrs nav viņai palīdzējis". Jāpiebilst, ka Abots nav sievietes bijušais vīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!