Foto: EPA/Scanpix/LETA

Krievijas iebrucēji iegājuši Luhanskas apgabala Toškivkā, izdara spiedienu uz citām apgabala apdzīvotajām vietām un tuvojas Lisičanskai, vēsta aģentūra UNIAN.

"Smagi Popasnas virzienā. Ienaidnieks iegājis Toškivkā, kas viņam ļauj pastiprināt uguns iedarbību uz citām apdzīvotām vietām. Okupanti jau nostiprinās Ustinivkā, Podlisnē, Mirna Doļinā, uzbrūk Bilahorai. Mūsu kaujiniekiem nav viegli turēt aizsardzību Hirnē," raksta Luhanskas apgabala kara admistrācijas vadītājs Serhijs Haidajs.

Kaujās par Toškivku okupanti izmantojuši aptuveni 30 kājnieku kaujas mašīnas, 10 tankus un milzumu citas tehnikas, ziņo portāls "Liga.net".

Hirnē diennakts laikā sagrautas deviņas mājas, Zolotē septiņas, bet Novoivanivkē 12, papildina Haidajs.

Amatpersona uzsver, ka okupanti, nostiprinoties tuvējās apdzīvotās vietās, tuvojas Lisičanskai. "Pilsētu apšauda ar artilēriju, no tankiem, aviācijas. Ir vismaz trīs ievainoti civiliedzīvotāji, ievainojumus guvuši vairāki policisti," viņš informē.

Savukārt Severodoneckas rajona kara administrācijas vadītājs Romāns Vlasenko apstiprina, ka ielu kaujas joprojām turpinās Siverskijdonecas upes otrā krastā esošajā Lisičanskas dvīņu pilsētā Severodoneckā.

Vlasenko iepriekš prognozēja, ka šonedēļ kaujās izšķirsies Luhanskas apgabala liktenis – pretinieks frontes sektorā esot savilcis visas rezerves.

Ukrainas aizsardzības ministra vietniece Anna Maļara 20. jūnijā informēja, ka okupantu jaunais mērķis esot sagrābt visu Luhanskas apgabalu līdz 26. jūnijam.

Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštābs trešdienas rīta ziņojumā norāda, ka Krievijas spēki cenšas atjaunot uzbrukumu arī Slovjanskai. Smagas artilērijas apšaudes piedzīvo Harkivas apkārtne.

Darbu turpina arī Ukrainas artilērija. Šajā video redzama apšaude pa Krievijas spēku objektu no pašu okupantu skatpunkta.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem. Okupantu zvērības masveidā sāka nākt gaismā pēc tam, kad ukraiņi viņus padzina no Kijivas apkārtnes, piemēram, Bučas.

Krievijas attieksmi pret ukraiņiem, tostarp nogalinot un veidojot filtrācijas nometnes, raksturo šis "fašisma manifests", ko publicēja Kremļa propagandas ziņu aģentūra "RIA Novosti".

Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!