Foto: AFP/Scanpix/LETA

Ukraina pagaidām atvilkusi no frontes līnijas ASV piegādātos tankus "Abrams M1A1", ziņu aģentūrai AP atklāja divas ASV militārpersonas, norādot, ka Krievijas bezpilota lidaparāti apgrūtina tanku izmantošanu.

ASV 2023. gada janvārī piekrita nosūtīt Ukrainai 31 tanku "Abrams". Kijiva tolaik uzsvēra, ka tanki, kas maksā aptuveni desmit miljonus ASV dolāru, ir būtiski, lai Ukraina spētu pārraut Krievijas aizsardzības līnijas.

Taču kopš tā laika kaujas lauks ir būtiski mainījies, un Krievija plaši izmanto dronus izlūkošanai un uzbrukumiem. Tie ir apgrūtinājuši Ukrainas iespējas aizsargāt tankus, kad tos atklāj un medī Krievijas bezpilota lidaparāti. Pieci no 31 tanka jau ir zaudēti Krievijas uzbrukumos.

Dronu plašā izmantošana nozīmē, ka nav atklāta lauka, pa kuru iespējams braukt ar tankiem, paliekot nepamanītiem, norādīja ASV militārpersona.

Pagaidām Ukraina ir pārvietojusi tankus tālāk no frontes līnijas, un ASV sadarbosies ar Ukrainu, lai pielāgotu kara taktiku, sacīja ASV apvienotās štābu priekšnieku komitejas priekšsēdētāja vietnieks admirālis Kristofers Greidijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!