Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pastāv reāla iespēja, ka Krievijas uzbrukums Bahmutas pilsētai zaudē savu ierobežoto jaudu, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona skaidro, ka tas daļēji ir saistīts ar faktu, ka dažas ar Krievijas Aizsardzības ministriju saistītas vienības ir novirzītas uz citiem sektoriem.

Pēdējo dienu laikā Ukrainas spēki uzsāka vietējo pretuzbrukumu Bahmutas rietumos, kas, visticamāk, mazinās spiedienu uz apdraudēto H-32 piegādes ceļu, raksta Lielbritānijas ministrija.

Cīņas turpinās ap pilsētas centru, un Ukrainas aizsardzību joprojām apdraud potenciāls aplenkums no ziemeļiem un dienvidiem, noslēgumā ziņo britu izlūki.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 2022. gada 24. februāra rītā. Kā vienu no iebrukuma mērķiem Krievija sākotnēji minēja Ukrainas "denacifikāciju".

Okupanti Ukrainā cietuši smagus zaudējumus un tiek apsūdzēti apzinātā civiliedzīvotāju nogalināšanā, kā arī par citiem kara noziegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!