Foto: AFP/Scanpix/LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē veiktais okupantu uzbrukums Kijivai, visdrīzāk, ir saistīts ar Krievijas vēlmi traucēt Rietumu sniegtās militārās palīdzības piegādes Ukrainas spēkiem, teikts jaunākajā izlūkošanas informācijā, kuru publicējusi Lielbritānijas Aizsardzības ministrija.

Londona ziņo, ka Donbasā turpinās smagas kaujas stratēģiski nozīmīgajā Severodoneckas pilsētā un ka Krievijas spēki turpina virzīties uz Slovjansku, cenšoties ielenkt Ukrainas spēkus.

Pēc kreisera "Moskva" zaudēšanas aprīlī Krievijas spēki ir pārvietojuši vairākas pretgaisa aizsardzības sistēmas uz Čūskas salu Melnās jūras rietumos. Šo sistēmu vidū ietilpst SA-15 un SA-22, norāda Lielbritānijas ministrija.

Britu izlūki norāda, ka, visticamāk, šie ieroči ir paredzēti, lai nodrošinātu pretgaisa aizsardzību Krievijas jūras spēku kuģiem, kas darbojas ap Čūskas salu. Krievijas aktivitātes šajā salā veicina tās ieviesto blokādi Ukrainas piekrastē un kavē jūras tirdzniecības atsākšanu, tostarp Ukrainas graudu eksportu.

Krievijas pilna mēroga iebrukums Ukrainā ar raķešu apšaudēm, uzlidojumiem un sauszemes spēku ienākšanu sākās agrā 24. februāra rītā. Kopumā karš Ukrainā turpinās kopš 2014. gada, kad Krievija okupēja Krimas pussalu un aizsāka karu Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!