Foto: AP/Scanpix/LETA

Pēc ugunsgrēka vienā no Sevastopoles naftas bāzēm, kas izcēlās naktī uz sestdienu pēc lidrobota trāpījuma, Ukrainas armijas izlūkdienests ieteicis okupētās Krimas iedzīvotājiem neuzturēties militāru objektu tuvumā.

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GUR) pārstāvis Andrijs Jusovs informēja, ka ugunsgrēkā Sevastopolē iznīcināti vairāk nekā desmit degvielas rezervuāri, kuros varētu būt atradušās 40 000 tonnu naftas produktu.

Jusovs piebilda, ka šie naftas produkti bijuši paredzēti Krievijas Melnās jūras flotei.

"Būkšķis Sevastopolē ir Dieva sods, tajā skaitā par noslepkavotajām civilpersonām Umaņā, starp kurā ir pieci bērni. Šis sods būs ilglaicīgs," uzsvēra GUR pārstāvis.

Kā ziņots, Krievijas okupācijas iestāžu vadītājs Sevastopolē Mihails Razvožajevs iepriekš paziņoja, ka naktī uz sestdienu bezpilota lidaparāta trāpījuma rezultātā aizdedzies degvielas rezervuārs Kazaku līcī.

Ugunsgrēka platība sasniegusi 1000 kvadrātmetru.

Razvožajevs apgalvoja, ka cietušo neesot.

Savukārt naktī uz piektdienu krievu sarīkotās raķešu apšaudes laikā viena no spārnotajām raķetēm trāpīja daudzstāvu dzīvojamajā ēkā Umaņā, nogalinot vismaz 23 cilvēkus, tajā skaitā piecus bērnus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!