Izraēlas premjerministrs Ehuds Olmerts pirmdien devās uz Maskavu, lai risinātu sarunas, kas aptvers Tuvo Austrumu miera procesu, Irānas kodolkrīzi un Krievijas iespējamo ieroču pārdošanu Sīrijai.

Pirms atgriešanās otrdien aizejošajam premjerministram būs sarunas ar Krievijas prezidentu Dmitriju Medvedevu un ārlietu ministru Sergeju Lavrovu, teica amatpersonas.

"Viņi ir ieinteresēti diplomātiskās sarunās ar palestīniešiem un sīriešiem, un mēs esam ieinteresēti darba kārtībā iekļautajos drošības jautājumos," laikrakstam "Yediot Aharonot" teica Olmerts. "Vienošanos ar palestīniešiem varētu panākt līdz gada beigām," viņš sacīja, piebilstot, ka tas lielā mērā ir atkarīgs no palestīniešu gatavības.

Sagaidāms, ka Olmerts, kurš atkāpās no amata 21.septembrī, bet vada pārejas laika valdību, pārrunās ar Medvedvu starptautisko konfliktu ar Irānu saistībā ar tās kodolprogrammu.

Izraēlas amatpersonas paudušas bažas par ziņām, ka Krievija esot gatava pārdot ieročus Sīrijai, kas ir sena ebreju valsts ienaidniece. Telefonsarunā pagājušajā mēnesī Olmerts Medvedevam teica, ka Sīrija izšķērdētu miljardiem dolāru, pērkot ieročus, kurus Izraēla galu galā iznīcinātu, ziņo Izraēlas mediji.
Izraēla un Sīrija ar Turcijas starpniecību atsāka netiešas miera sarunas šā gada maijā, taču septembrī plānotā sarunu piektā kārta tika atlikta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!