Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nīderlande jau no svētdienas, 19. decembra, dosies stingrā mājsēdē, vēsta BBC. Jaunie ierobežojumi uz Ziemassvētku brīvdienu laiku izsludināti, lai ierobežotu ļoti strauji jaunā koronavīrusa omikrona paveidu, atzīmē medijs.

Nīderlandē būs slēgti visi veikali, kas netirgo pirmās nepieciešamības preces, bāri, restorāni, un citas sabiedriskās vietas. Paredzēts, ka mājsēde ilgs vismaz līdz janvāra vidum. Premjers Marks Rute atzīmējis, ka no stingrajiem ierobežojumiem izvairīties nav bijis iespējams.

Jaunie ierobežojumi ir striktākie, kādus kāda valsts ir pieņēmusi jaunā Omikrona varianta dēļ. Dažāda veida, taču vieglāki ierobežojumi izsludināti arī citviet.

Mājsēde izsludināta pēc valdības locekļu un medicīnas ekspertu tikšanās. Nedēļām ilgi Nīderlandē jau bija ierobežota kultūras un viesmīlības iestāžu darbība, bet jaunā, pēc kārtas piektā Covid-19 viļņa pieaugšana spēkā likusi ieviest jaunus mērus.

Nīderlandē līdz šim konstatēti nepilni trīs miljoni inficēšanās gadījumu ar jauno koronavīrusu un Covid-19 prasījis vairāk nekā 20 000 cilvēku dzīvības. Nīderlandē ir aptuveni 17,5 miljoni iedzīvotāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!