Foto: Reuters/Scanpix
30 gados lielākais sausums Etiopijā ir izraisījis akūtu uztura nepietiekamību 400 000 bērnu, bet vēl 10 miljoniem cilvēku ir nepieciešama pārtikas palīdzība, atsaucoties uz ANO, vēsta telekanāls "Al Jazeera".

ANO lūdz palīdzību desmitgadēs lielākā sausuma nomocītajai Etiopijai 50 miljonu dolāru (46 miljoni eiro) apmērā. Tikmēr starptautiskā nevalstiskā organizācija "Glābiet bērnus" brīdina, ka Etiopijas sausums potenciāli rada tikpat lielus draudus bērniem kā karš Sīrijā.

"Pasaulē ir tikai divas ārkārtas situācijas, kuras mēs esam novērtējuši kā pirmo kategoriju. Viena ir Sīrija, otra ir Etiopija. Tāpēc mēs sakām, ka palīdzība jāpalielina līdz 100 miljoniem dolāru (92 miljoni eiro)," teikts paziņojumā.

Etiopijas valdība un starptautiskie ziedotāji jau ir snieguši simtiem miljonu eiro vērtu palīdzību, norāda "Al Jazeera" korespondents Etiopijā Čārlzs Stratfords, taču palīdzības organizācijas norāda, ka ar to joprojām ir par maz.

Desmit bērnu tēvam Mohamedam Dubahalam no 53 govju ganāmpulka ir atlikuši tikai pieci liellopi, situāciju apraksta medijs. Pēdējo mēnešu laikā viņš no valdības divas reizes saņēmis pārtikas palīdzību, taču tas sausuma lielo apmēru dēļ ir par maz, uzskata lopkopis.

"Es uztraucos par cilvēkiem un bērniem, jo nav lietus, bet, ja nav lietus, cilvēki mirst. Nav pārtikas, nav piena," stāsta Dubahala.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!