Foto: Reuters/Scanpix
Asiņainus teroraktus Norvēģijas galvaspilsētā Oslo un tās tuvumā Utejas salā sarīkojušais Anderss Bērings-Breivīks, kura vainas dēļ gājuši bojā 93 cilvēki, savā 1500 lapušu manifestā vaino Eiropas politisko eliti kontinenta valstu izslamizācijas veicināšanā un nenovēršamā pilsoņu konflikta tuvināšanā, informē ārvalstu mediji.

Starp valstu līderiem, kuri būtu pelnījuši nāvi "Oslo šāvējs" min Lielbritānijas ekspremjerus Toniju Blēru un Gordonu Braunu. Viņi esot padarījuši Londonu par "islamistu finanšu centru" un "devuši musulmaņiem lielu ietekmi uz mūsu dzīvi, kamēr nekļuva skaidrs, ka islamisti karo ar mums," raksta "The Daily Mail".

Nāvi esot pelnījis arī Lielibritānijas princis Čārlzs, kurš atbalstot Oksfordas Musulmaņu kultūras centru, kuru finansē Saūda Arābijas karaliskā ģimene. Tāpat islamistu ietekmi esot stiprinājuši un par to sodu pelnījuši: Vācijas kanclere Angela Merkele, Francijas prezidents Nikolā Sarkozī un Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu.

Bērings-Breivīks tāpat min 100 partijas, kuru darbībā Eiropā ir balstījusi multikulturālismu.

Savas valsts Norvēģijas politisko eliti un masu medijus viņš vaino manipulācijā ar sabiedrības noskaņojumu. Lai arī vairums "īsto" norvēģu vienmēr ir pauduši bažas par lielo imigrāciju, viņu viedoklis ticis slēpts un ignorēts, raksta "The Washington Times".

"Francijā, Nīderlandē un citās lielās Eiropas pilsētās situācija ir vēl sliktāka nekā Norvēģijā. Parīze, Marseļa, Brisele drīz eksplodēs", laikraksts citē manifestu

Tajā norādīts, ka drīz gaidāma eiropiešu bruņota pretošanās . Jau tagad esot ziņas par " mīklainiem" nelaimes gadījumiem migrantu vidū. Valdība tos noklusējot.

Pēc Bēringa - Breivīka domām pastāv "kulturāli - komunistiska" elite, kuras mērķis ir iznīcināt Eiropas kristīgo civilizāciju, sekmējot migrantu pieplūdumu no "trešās pasaules". Viens no šīs elites pārstāvjiem esot Barrozu.

"Mēs pieļāvām kļūdu, ka nearestējām visus šos iesīkstējušos komunistus tūlīt pēc Aukstā kara," norādījis "Oslo šāvējs".

Viņaprāt, pamatiedzīvotāju interešu aizstāvība ir jāmācās no Krievijas eksprezidenta tagadējā premjera Vladimira Putina un viņa inspirētās jauniešu kustības "Naši".

Kā ziņots, piektdien 22. jūlijā Norvēģijas galvaspilsētā Oslo pie valdības ēkas notika sprādziens, kurā gāja bojā 7 un ievainojumus guva 15 cilvēki. Vēlāk uz Utejas slas ezerā netālu no Oslo Norvēģijas valdošās partijas jauniešu vasaras nometnē notika apšaude, kurā tika nogalināti 84 cilvēki un vairāk nekā 90 guva ievainojumus. Par abiem incidentiem atbildību uzņēmies 32 gadus vecais Norvēģijas pavalstnieks Anders Bērings - Breivīks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!