Rīts pēc pārmērīgā alkohola lietošanā pavadītas nakts ir galvenais iemesls, kāpēc Lielbritānijā darbinieki neierodas darbā, kā iemeslu minot slimību, rāda trešdien publicētie pētījuma rezultāti.
Katrs piektais darbinieks, kurš tā vietā, lai dotos uz darbu, ir izvēlējies palikt mājās, dara to pārmērīgas alkohola lietošanas dēļ, vēsta pētījums, kurā apdrošināšanas sabiedrība "Unum" aptaujājusi 500 cilvēku. Visbiežāk šādā veidā slimības atvaļinājumā dodas skoti.

"Šie skaitļi apstiprina labi dokumentētas un satraucošas tendences, ka cilvēku dzeršanas paradumi ietekmē viņu darbu," teica "Unum" galvenais medicīniskais speciālists profesors Maikls O'Donels.

"No 2005. līdz 2006.gadam valsts slimnīcās tikuši uzņemti 187 640 pieaugušie vecumā no 16 gadiem, kuriem noteiktā diagnoze bijusi īpaši saistīta ar alkohola lietošanu. Šis skaitlis vairāk nekā divas reizes pārsniedz attiecīgo rādītāju pirms desmit gadiem," piebilda O'Donels.

Nākamais izplatītākais iemesls pēc paģirām, lai ar medicīnisku attaisnojumu neierastos darbā, ir vēlēšanās pavadīt laiku mājās, salīgstot mieru pēc ģimenes strīda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!