Foto: EPA/LETA
Tiesu eksperti Pakistānā atzinuši, ka pagājušajā nedēļā aizdomās par Korāna apgānīšanu aizturētās kristiešu meitenes garīgā attīstība atpaliek no tās vecuma. Meitene esot 14 gadus veca, nevis 11, kā ziņots iepriekš, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Iepriekš pagājušajā nedēļā arestētās meitenes advokāts paziņoja, ka tā ir 11 vai 12 gadus veca un , iespējams, cieš no Dauna sindroma.

Ceturtdien tiesa lems par meitenes atbrīvošanu pret drošības naudu, vēsta BBC.

Jau vēstīts, ka Pakistānas policija pagājušajā nedēļā arestēja mazgadīgo meiteni, kad vietējie iedzīvotāji to apsūdzēja Korāna apgānīšanā.

Saniknots pūlis, kurš apsūdzēja meiteni Korāna zaimošanā, pie galvaspilsētas Islāmābādas pieprasīja arestu un draudēja nodedzināt vietējo kristiešu mājas. Saskaņā ar ziņoto, meitene bija nesusi atkritumu maisu, kurā atradušās arī Korānā lapas.

Meitene nespēj pilnvērtīgi atbildēt uz policijas jautājumiem, pavēstīja amatpersonas. Meitene cieš no garīgās veselības traucējumiem un ir maz ticams, ka viņa "būtu apgānījusi Korānu ar nolūku", paziņoja Pakistānas nacionālās saskaņas ministrs Pauls Bāti. Domājams, ka meitene cieš no Dauna sindroma.

Policija sākumā nav vēlējusies bērnu aizturēt, bet to izdarījusi pūļa draudu un spiediena ietekmē. Vairāk nekā 600 kristiešu draudu dēļ bija spiesti pamest savas mājas apkārtnē.

Pakistānā ir spēkā likums par zaimošanu, kurš atļauj apcietināt personas par Korāna zaimošanu. Pretrunīgi vērtēto likumu ir aicinājušas pārskatīt cilvēktiesību aizsardzības organizācijas.

Daudzus Korāna zaimošanā aizdomās turētos ir nolinčojuši saniknoti pūļi. Uzbrukumi tiek vērsti arī pret politiķiem, kuri iestājas par likuma mainīšanu. Pagājušajā gadā tika nogalināts minoritāšu lietu ministrs Šahbazs Bāti, kurš iestājās par zaimošanas likuma atcelšanu. Savukārt vēl divus mēnešus pirms ministra nāves tika nogalināts Pendžābas štata gubernators, kurš arī iestājās pret minēto likumu, vēsta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!