Foto: AP/Scanpix
Pakistānas pilsētā Kvetā uzbrucēji otrdien nošāvuši bērnu vakcinācijas pret poliomielītu komandas darbinieku, vēsta raidsabiedrība BBC.

Komanda nodarbojās ar līdz piecus gadus vecu bērnu vakcinēšanu pret poliomielītu pilsētas nomalēs, kad uz motocikla atbraukuši uzbrucēji atklāja uguni. Viens no darbiniekiem smagi ievainots un miris pa ceļam uz slimnīcu. Lai gan nav zināms, kas ir bijuši uzbrucēji, draudus vakcinācijas programmai Pakistānā ir izteikusi islāmistu kustība ”Taliban”.

Jūlijā kaujinieki nošāva ārstu, kurš vakcinēja bērnus dienvidu pilsētā Karāči. Pakistāna, līdzās Afganistānai un Nigērijai, ir viena no trim pasaules valstīm, kur poliomielīta infekcija ir plaši izplatīta.

Pēc otrdienas uzbrukuma vakcinēšanas programma vairākos Kvetas rajonos ir apturēta, paziņoja amatpersonas, kuras sola izmeklēt, vai uzbrucējiem bijis privāts strīds ar vakcinācijas programmas darbinieku, vai to sarīkojuši programmas pretinieki.

Daļā Pakistānas ir vērojama pretestība vakcinācijas programmām, sevišķi pēc tam, kad izplatījās ziņas, ka ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) ar vakcinācijas programmas palīdzību noteica teroristu tīkla ”Al Qaeda” vadītāja Osama bin Ladena atrašanās vietu.

Kaujinieki ir laupījuši un nogalinājuši ārvalstu nevalstisko organizāciju darbiniekus, lai apturētu vakcinācijas programmas, kuras tie uzskata par spiegošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!