Pakistānā pakārti četri vīrieši, kas saistīti ar pērnā gada decembrī armijas skolā Pešāvarā notikušu slaktiņu, kura laikā tika nogalināti vairāk nekā 150 cilvēki, pārsvarā bērni, vēsta raidsabiedrība BBC.

Grupējuma "Taliban" kaujinieki Armijas publiskajai skolai ziemeļrietumu pilsētā Pešāvarā uzbruka 2014. gada 16. decembrī.

Četriem vīriešiem, kurus notiesāja militārā tiesa, nāvessods izpildīts agri trešdienas rītā cietumā ziemeļrietumu pilsētā Kohātā. Vīrieši snieguši atbalstu kaujiniekiem, kuri realizēja uzbrukumu un terorakta dienā gāja bojā sadursmēs ar drošības spēkiem.

"Arī pārējie ir jānoķer, neviens nav jāsaudzē," aģentūrai AFP izpildīto nāvessodu komentē 18 gadus vecs teroraktā izdzīvojušais Vahīds Andžums.

Notiesātie vīrieši identificēti kā kādas maz zināmas Pakistānas "Taliban" frakcijas "Toheedwal Jihad" biedri. Viņi ir pirmie pakārtie saistībā ar Pešāvaras uzbrukumu.

"Pakāršana neatgriezīs atpakaļ manu dēlu, bet citu cilvēku dēliem būs drošāk," norāda Tufails Ahmeds Hans, kurš uzbrukumā zaudēja vienu dēlu, bet otrs tika ievainots.

Pērnā gada 16. decembra uzbrukumā kaujinieki ielauzās skolā, kas atrodas blakus militārajam kompleksam un kur mācās daudzi armijnieku bērni.

Ēkā uzbrucēji detonēja bumbu un pārvietojās no klases uz klasi, šaujot pa skolēniem un skolotājiem.

Asiņainais uzbrukums šokēja pakistāniešus. Drošības spēki pēc tam sāka vērienīgas operācijas pret islāmistu kaujiniekiem, kā arī tika izveidotas militārās tiesas teroristu tiesāšanai. Pēc sešu gadu moratorija valstī tika atjaunota nāvessodu izpildīšana.

Pešāvara atrodas netālu no Afganistānas robežas un pēdējā desmitgadē piedzīvo aktīvu kaujinieku vardarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!