Foto: stock.xchng
Pakistānā saniknots pūlis no policijas iecirkņa izvilcis par reliģijas zaimošanu aizdomās turētu vīrieti un sadedzināja to, vēsta raidsabiedrība BBC, atsaucoties uz vietējo policiju.

Incidents noticis Pendžabas štata Bahavalpuras piepilsētā. Vīrietis policijas iecirknī atradās aizdomās par Korāna dedzināšanu. Izrēķināšanos ar vīrieti, kurš saucis pēc palīdzības, vērojuši simtiem cilvēku, raidsabiedrībai pastāstījuši aculiecinieki.

Pakistānā ir spēkā strīdīgs likums par Dieva zaimošanu, saskaņā ar kuru par musulmaņu reliģisko jūtu apvainošanu draud nāvessods, kas gan tiekot piespriests reti, vēsta BBC.

Vīrieti policija aizturēja pēc saņemtām ziņām no vietējiem iedzīvotājiem par Korāna apgānīšanu. Policija vīrieti raksturo kā garīgi nelīdzsvarotu. Drīz vien pie policijas iecirkņa sapulcējušies tūkstošiem cilvēku un policija nemaz nepaspēja sākt izmeklēšanu.

"Viņi pieprasīja, lai mēs sodām viņu ar nāvi to priekšā, vai arī viņi to izdarīs paši," intervijā BBC pastāstīja policijas inspektors Gulams Mohiudins.

Policija, pielietojot asaru gāzi, neveiksmīgi mēģinājusi apturēt pūli, kurš lauzās iecirknī. Vairāki policisti iebrukuma laikā ievainoti. Cilvēku pūļi aizšķērsojuši ceļus, lai neļautu ierasties policijas papildspēkiem.

"Mēs bijām krietni mazāk. Viņu bija pārāk daudz. Viņi visi savācās kā ar mērķi. Rezultātā vīrieti viņiem izdevās aizvest," pastāstīja viens no policistiem.

Iedzīvotāji vīrieti aizveduši uz vietu, kurā viņš it kā zaimojis Korānu, aplēja to ar benzīnu un aizdedzināja.

Par slepkavību ir ierosināta izmeklēšana. Neviens aizdomās turētais pagaidām nav aizturēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!