Foto: AFP/Scanpix
Pakistānas parlaments sestdien nosodīja ASV īpašo spēku reidu, kurā tika nogalināts teroristu tīkla "Al Qaeda" līderis Osama bin Ladens, nosaucot to par Pakistānas suverenitātes pārkāpumu.

"Parlaments.. nosodīja vienpusējo akciju Abotabadā, kura ir Pakistānas suverenitātes pārkāpums," teikts parlamenta abu palātu kopīgā sēdē pieņemtā rezolūcijā.

Tajā teikts, ka valdībai būtu jāpārskata Pakistānas un ASV attiecības, lai tās nekaitētu Pakistānas nacionālajām interesēm.

Rezolūcijā arī aicināts pārtraukt ASV bezpilota lidmašīnu uzbrukumus islāmistu kaujiniekiem Pakistānas teritorijā un izveidot neatkarīgu komisiju, kas veiktu izmeklēšanu saistībā ar ASV spēku reidu, kurā tika nogalināts bin Ladens.

Slēgtajā sēdē deputāti iztaujāja Pakistānas izlūkdienesta ISI priekšnieku ģenerālleitnantu Ahmadu Šudžu Pašu, kurš pauda gatavību demisionēt, uzņemoties atbildību par to, ka ISI nav bijis zināms par to, ka bin Ladens piecus gadus dzīvojis Abotabadā. Premjerministrs Jusufs Raza Gilani un bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieks ģenerālis Ašfaks Parvezs Kajani, kuri arī piedalījās parlamenta sēdē, aicinājuši Pašu palikt amatā.

1.maijā ASV jūras spēku specvienība SEAL savrupmājā Pakistānas pilsētā Abotabadā nogalināja starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" vadītāju Osamu bin Ladenu, kas uzņēmies atbildību par 2001.gada 11.septembra un daudziem citiem teroraktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!