Foto: EPA/LETA

Pakistānas talibu kaujinieki aicinājuši Mjanmas rohingju musulmaņu minoritāti "ķerties pie ieročiem" un sākt džihādu, solot viņiem sniegt visu veidu atbalstu cīņā pret valsti, kurā viņi tiek vajāti.

Mjanmā, kur kur iedzīvotāju vairākums ir budisti, dzīvo aptuveni 800 000 rohingju musulmaņu, ko starptautiskās cilvēktiesību organizācijas dēvē par "vienu no vajātākajām minoritātēm pasaulē".

Mjanmā viņus uzskata par nelegālajiem ieceļotājiem no kaimiņos esošās Bangladešas, un viņiem nav iespēju iegūt pilsonību.

Pēdējos gados uzliesmojusī starpkopienu vardarbība likusi tūkstošiem rohingju pamest valsti un izraisījusi migrantu krīzi Dienvidaustrumāzijā.

Talibu vārdā pie rohingjiem vērsies grupējums "Jamaat-ul-Ahrar", kas slēpjas Pakistānas ziemeļrietumos, Afganistānas robežas tuvumā.

Kā paziņojis grupējuma runasvīrs Ehsanulla Ehsans, talibu kaujinieki "izprot Mjanmas musulmaņu bēdas" un gatavi viņiem palīdzēt ar resursiem un apmācībām, lai gan pašu talibu darbību apgrūtina Pakistānas militārās ofensīvas.

"Mūsu mācību centri, mūsu resursi, apmācības, cilvēki - viss ir jūsu rīcībā," paziņojis Ehsans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!