Palestīniešu prezidents Mahmuds Abass ceturtdien ir paziņojis, ka viņa veselības stāvoklis ir labs un ārstiem nav izdevies medicīniskas operācijas laikā Jordānijas slimnīcā atrast pazīmes par sirds blokādi, informē ārvalstu masu mediji.
“Esmu pie labas veselības. Es ierados slimnīcā uz parastām pārbaudēm, un ārsti teica, ka ir nepieciešams atvērt kādu savilktu asinsvadu, lai pārliecinātos, ka sirds asinsvadi netiek bloķēti, un, paldies Dievam, viņi neko tādu neatklāja,” Abass teica žurnālistiem, dodoties prom no slimnīcas.

Trešdien Palestīnas amatpersonas ziņoja, ka Abass devās uz Jordānijas slimnīcu, jo viņam sācis trūkt elpas un mocījušas sāpes krūtīs.

Abass tika ievēlēts par palestīniešu prezidentu pēc iepriekšējā līdera Jasira Arafata nāves, un februārī viņam izdevās noslēgt pamieru ar Izraēlu, kas ievērojami samazināja vardarbības līmeni jau četrus gadus ilgušās sacelšanās laikā.

Abass bija ieradies Jordānijā mājupceļā no 26.maija tikšanās ar ASV prezidentu Džordžu Bušu, kuras laikā ASV līderis solīja piešķirt palestīniešiem 50 miljonus dolāru.

Trešdien Izraēlas premjerministrs Ariels Šarons paziņoja, ka ir gatavs piedalīties otrajā sammitā ar Abasu 21.jūnijā. Tikšanās norises vieta vēl nav apstiprināta. Abas augstās amatpersonas pēdējo reizi tikās 8.februārī Ēģiptē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!