Foto: PantherMedia/Scanpix

Panamas valdība svētdien solīja sadarboties ar jebkādu izmeklēšanu, kas tiktu uzsākta saistībā ar noplūdinātu Panamas juridiskās firmas "Mossack Fonseca" informāciju, kura liecina, ka šī firma palīdzējusi pasaules politiķiem un slavenībām slēpt savu mantu no nodokļu iestādēm.

Pasaules mediji, balstoties uz noplūdināto informāciju no "Mossack Fonseca" datu centra, ir publicējuši ziņas par to, ka politiķi un slavenības izmantojuši šo firmu savas mantas slēpšanai nolūkā izvairīties no nodokļiem vai atmazgāt naudu.

"Panamas valdība enerģiski sadarbosies" ar jebkādu izmeklēšanu, ja tāda tiktu uzsākta saistībā ar šo noplūdināto informāciju, teikts valdības paziņojumā.

Paziņojumā piebilsts, ka valdība ir parādījusi "absolūtu apņemšanos nodrošināt caurskatāmību tieslietu un finanšu sektoros" un tai ir "nulles iecietība" pret jebkādām darbībām, kas neatbilstu šai caurskatāmībai.

Paziņojumā netika minēti konkrēti mediju apgalvojumi ziņās par šo informācijas noplūdi, kā arī netika tieši pieminēts viens no abiem šīs firmas dibinātājiem Ramons Fonseka, kurš ir bijis Panamas prezidenta Huana Karlosa Varelas padomdevējs.

Fonseka svētdien raksturoja šo informācijas noplūdi kā "noziegumu" un "uzbrukumu" Panamai.

"Tas ir noziegums, kriminālnoziegums. Tas ir uzbrukums Panamai, jo zināmām valstīm nepatīk tas, ka mēs esam tik konkurētspējīgi kompāniju piesaistīšanā," sacīja "Mossack Fonseca" dibinātājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!