Foto: AFP/Scanpix

Gados visjaunākais noziedznieks, kurš tika notiesāts Indijā plašu rezonansi izraisījušā lietā par kādas sievietes grupveida izvarošanu Deli autobusā un viņas nogalināšanu, atbrīvots no jauniešu cietuma, svētdien pavēstīja Indijas policija.

"Notiesātais nodots kādai nevalstiskai organizācijai. Viņš vairs neatrodas policijas jurisdikcijā," sacīja Deli policijas pārstāvis sakariem ar presi Radžans Bhagats.

"Viņam ir piešķirta jauna identitāte, un viņa sodāmība ir dzēsta," piebilda avots policijā.

2012.gadā notikušais sadistiskais noziegums Indijas sabiedrībā izraisīja plašu rezonansi.

Seši varmākas 23 gadus veco studenti Džoti Singhu izvaroja un spīdzināja 2012.gada 16.decembrī Deli braucošā autobusā. Uzbrucēji jauno sievieti un kopā ar viņu braukušo draugu arī smagi piekāva un izmeta no braucoša autobusa. Neatguvusies no smagajiem ievainojumiem, Džoti Singha pēc desmit dienām slimnīcā Singapūrā nomira.

Sadistiskais noziegums un policijas sākotnējā vilcināšanās reaģēt uz to izraisīja plašus protestus visā Indijā, nosodot iecietību, kādu varasiestādes izrāda pret izvarošanu un vardarbību pret sievietēm.

Vienam no izvarotājiem nozieguma pastrādāšanas brīdī bija 17 gadi, un tiesa viņam piesprieda trīs gadus nepilngadīgo labošanas iestādē, kas bija maksimālais iespējamais sods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!