Foto: DELFI
Aizdomās par vairākkārtīgu kukuļa pieņemšanu un dienesta pilnvaru pārsniegšanu ticis aizturēts Kosovas Korupcijas apkarošanas biroja vadītājs Nazmi Mustafi, ziņo ārvalstu mediji.

Mustafi ticis arestēts pirmdienas vakarā. Kopā ar amatpersonu ticis aizturēts arī vēl kāds cilvēks, kura vārdu un nodarbošanos nav izpauduši. Komentējot pretkorupcijas amatpersonas aizturēšanu, Kosovas ģenerālprokurors Ismets Kabaši izteicies: tāds notikums sašūpo visu Kosovas tiesisko sistēmu. „Manā rīcībā ir informācija, ka bijuši arī citi incidenti ar šā cilvēka līdzdalību, aicinu visus, kam ir kāda informācija, palīdzēt izmeklēšanai un ziņot mums," paudis Kabaši.

Kosovas medijos jau izplatījušās ziņas, ka Mustafi izspiedis kukuļus no tiem, kuru sakarā viņa vadītā iestāde veikusi izmeklēšanas. Kukuļi tikuši nodoti ar starpnieku palīdzību.

Kosova ir jaunākā valsts Eiropā, kura 2008.gada 17.februārī pasludināja sevi par suverēnu valsti, saniknojot ar to Serbiju. Tiesa, sākotnējā eiforija drīz izplēnēja, un drīz vien bezdarba līmenis Kosovā sasniedza 40%, bet 45% iedzīvotāju dzīvo zem nabadzības sliekšņa.

2012.gada sākumā Serbija un Kosova panāca vienošanos par Kosovas pārstāvību starptautiskajā, tostarp reģionālajā, līmenī, un šī vienošanās palīdzēja Belgradai iegūt Eiropas Savienības kandidātvalsts statusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!