Francijas laikraksta “France Soir” redaktors, kas pieļāva musulmaņus aizskarošu pravieša Muhameda karikatūru publicēšanu, ir atbrīvots no amata, informē ārvalstu prese.
Žaks Lefranks tika atlaists pēc laikraksta īpašnieka pavēles, jo pēc karikatūru publicēšanas laikraksts tika iesaistīts arvien augošajā strīdā starp musulmaņiem un Eiropas presi.

Musulmaņu valstis jau ir ieviesušas sankcijas pret Dāniju, kuras viens no laikrakstiem publicēja aizvainojošās karikatūras pagājušā gada septembrī.

Citi Eiropas izdevumi ir pārpublicējuši karikatūras, lai izrādītu savu atbalstu izteiksmes brīvībai.

Tomēr Francijas laikraksta īpašnieks nolēma atlaist redaktoru, lai “tādējādi izrādītu cieņu katra indivīda ticībai”. “Mēs izsakām savu nožēlu musulmaņu sabiedrībai un jebkuram cilvēkam, kuru šokējusi šī publikācija,” viņš saka.

Islama tradīcijas nepieļauj attēlot Pravieti vai Allāhu. Dānijas laikrakstā “Jyllands-Posten” publicētajās karikatūrās bija redzams Muhameds ar galvassegu, kas līdzinās spridzeklim, kā arī Muhameds, kurš saka, ka paradīzē sāk trūkt jaunavu priekš pašnāvniekiem spridzinātājiem.

Sīrija un Saūda Arābija ir atsaukušas savus vēstniekus no Dānijas, savukārt Dānijas uzņēmumi cieš no musulmaņu valstīs izsludinātā Dānijā ražotu produktu boikota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!