Krievijas laikraksts "Novaja Gazeta", kurā strādāja sestdien nogalinātā žurnāliste Anna Poļitkovska izsludinājis miljonu dolāru atlīdzību par informāciju, kas ļautu atrast tās noslepkavotājus, ziņo ārvalstu mediji.
Jau ziņots, ka Poļitkovska, kas bija viena no asākajām Krievijas prezidenta Vladimira Putina kritiķēm, tika nogalināta pie savas mājas durvīm Maskavā. Slepkava bija izdarījis četrus šāvienus un žurnāliste mira notikuma vietā.

Krievijas izmeklētāji uzskata, ka slepkavība ir saistīta ar Poļitkovskas kritiskajiem rakstiem par Krievijas realizēto karu Čečenijā, par ko žurnāliste bija saņēmusi vairākus starptautiskus apbalvojumus.

"Novaja Gazeta" izdevēji, kuru vidū ir arī bijušais Padomju Savienības prezidents Mihails Gorbačovs, izsludinājuši 25 miljonu rubļu atlīdzību par informāciju, kas ļautu atrast tos, kas "pasūtīja slepkavību, organizēja to un izpildīja," teikts laikraksta izdevēju paziņojumā.

Laikraksta redaktori stāstījuši, ka Poļitkovska pēdējās dienās strādājusi pie materiāla par Krievijas drošības iestāžu veiktajiem cilvēktiesību pārkāpumiem Čečenijā. Poļitkovska vēl nebija paspējusi iesniegt materiālus redakcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!