Foto: Reuters/Scanpix
Īru republikāņu kaujinieku grupējums "Continuity IRA" (CIRA) pirmdien uzņēmās atbildību par pagājušajā nedēļā notikušo uzbrukumu, kura laikā boksa svēršanās pasākuma laikā tika nošauts viens cilvēks, bet vēl divi tika ievainoti.

"Tas nebūs atsevišķs incidents. CIRA vienībām ir uzdots veikt jaunas operācijas. Tiks uzbrukts arī citiem narkodīleriem un noziedzniekiem," paziņojumā Lielbritānijas sabiedriskajai raidorganizācijai BBC sacīja vīrietis, kurš sevi dēvēja par grupējuma pārstāvi.

Jau vēstīts, ka Īrijas policija ir sākusi meklēt uzbrucējus, kuri piektdien Dublinā ielauzās boksa svēršanās pasākumā un nošāva vienu vīrieti, ievainojot vēl divus.

Tiek uzskatīts, ka uzbrukums ir bijis saistīts ar bandu savstarpējo rēķinu kārtošanu.

Policija uz ceļiem ir izvietojusi kontrolposteņus, baidoties, ka šaušanai varētu sekot atriebība.

Īrijas policijas komisāra vietnieks Džeks Nolans paziņoja, ka Dublinā dežurē "bruņotas patruļas".

"Mēs domājam, ka notikumā bija iesaistīti vismaz seši cilvēki. Trīs cilvēki formastērpos un ķiverēs, kuriem bija automātiskie ieroči. Klāt bija arī viens vīrietis, kas uzdevās par sievieti," viņš sacīja preses konferencē.

"Mēs arī apzināmies, ka ir spekulācijas, ka cilvēki varētu runāt par atriebību šajā jautājumā," piebilda Nolans.

Īrijas laikraksti publicēja incidenta vietā uzņemtu fotogrāfiju, kurā redzami divi aizdomās turētie uzbrucēji, kuri tērpti maskās un policijas stila formastērpos un bruņoti ar triecienšautenēm. Citā fotogrāfijā redzamas ar pistolēm bruņotas personas, viena no tām, kā acīmredzams, parūkā.

Uzbrukums piektdien notika "Regency" viesnīcā Dublinas ziemeļos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!