Ziemeļkaukāza militārā apgabaltiesa notiesāja divus Krievijas virsniekus un Gruzijas specdienestu darbinieku par spiegošanu Gruzijas labā, vēsta aģentūra "Interfax".

Krievijas armijas apakšpulkveži Hviči Imerlišvili un Marlens Bogdanovs atzīti par vainīgiem valsts nodevībā. Viņiem piespriesti attiecīgi 13 un 15 gadi cietumā. Virsniekiem arī atņemtas dienesta pakāpes.

Savukārt Gruzijas pilsonim Zazam Herkeladzem, kurš Krievijā dzīvojis ar viltotu pasi, piespriests 11 gadu cietumsods par spiegošanu.

Pēc izmeklēšanas datiem, Gruzijas specdienesti savervējuši Imerlišvili viņa vizītes laikā pie radiem Gruzijā 2007. gadā. Viņš esot nodevis Gruzijai militārā rakstura informāciju un izvēlējies kandidatūras turpmākai vervēšanai.

Vēlāk viņš palīdzējis Herkeladzem noformēt viltotus dokumentus dzīvošanai Krievijā. Herkeladze esot vācis informāciju par militārajām daļām un situāciju Ziemeļkaukāza reģionā.

Imerlišvili noorganizējis arī Bogdanova savervēšanu, kurš Gruzijas pusei nodevis datus par Krievijas Federālā Drošības dienesta un Aizsardzības ministrijas darbiniekiem, kā arī militārajiem objektiem Dienvidu federālajā apgabalā.

Par savu darbu Bogdanovs esot saņēmis 6000 ASV dolāru (3144 latu), bet Imerlišvili "Toyota" automašīnu.

Kā vēstīts, par līdzīgu noziegumu pērn augustā ar sešiem gadiem stingra režīma kolonijā notiesāts Ziemeļkaukāza militārā apgabala armijas daļas komandiera vietnieks, apakšpulkvedis Mihails Hačidze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!