Foto: EPA/LETA
Par ceturtdien notikušajām paciņās ievietotu spridzekļu eksplozijām Šveices un Čīles vēstniecībās Itālijas galvaspilsētā Romā, kurās tika ievainoti divi cilvēki, uzņēmušies atbildību anarhisti, piektdien vēsta Itālijas plašsaziņas līdzekļi.

"Mēs esam nolēmuši rīkoties, lai mūsu balss kļūtu dzirdama, izmantojot gan vārdus, gan faktus. Mēs iznīcināsim dominēšanas sistēmu, lai dzīvo FAI, lai dzīvo Anarhija!" sacīts vēstulē, kas tika atrasta pēc sprādziena Čīles vēstniecībā. Vēstuli parakstījusi "Lambra Funta revolucionārā šūniņa". Lambrs Funts ir grieķu anarhists, kurš martā gāja bojā sadursmē ar policiju Atēnās. FAI (Federazione Anarchica Informale) ir Itālijas anarhistu organizācijas "Neformālā anarhistu organizācija" nosaukuma saīsinājums.

Spridzeklis Šveices vēstniecībā ceturtdien eksplodēja kāda darbinieka rokās, kad tas atvēra sūtījumu. Darbinieka rokas tika nopietni savainotas. Vēlāk pa pastu saņemtas paciņas sprādzienā Čīles vēstniecībā tika ievainots viens cilvēks, taču viņš ir vieglāk cietis.

Otrdien Romas metro vilciena vagonā tika atrasta aizdomīga ierīce. Pēc pārbaudes policija atzina, ka tai nav detonatora un tā nesatur sprāgstvielas. Pagaidām nav skaidrs, kas to novietojis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!