Foto: Reuters/Scanpix

Par Ukrainas iestāšanos NATO varēs runāt ne ātrāk kā pēc sešiem septiņiem gadiem, intervijā Itālijas laikrakstam "Corriere della Sera" pavēstījis Ukrainas prezidents Petro Porošenko.

"Laiks vēl nav pienācis. Lai pievienotos NATO, mums ir jāatbilst virknei prasību. Mēs strādājam pie reformām valsts iekšienē, ekonomiskajā, sociālajā, administratīvajā jomā. Tas būs ilgs process, tas aizņems ne mazāk kā sešus septiņus gadus. Kad mēs būsim gatavi, mēs rīkosim referendumu, lai prasītu Ukrainas tautai, vai mums ir jāiestājas NATO vai nē," sacīja Porošenko.

Viņš piebilda, ka pasaulē nepastāv nevienas citas sistēmas, kas var garantēt drošību kā NATO.

Kā pirms mēneša pavēstīja NATO pārstāvis Džeimijs Šī, Ukrainai un NATO ir vienota izpratne par to, ka Kijeva šobrīd nav gatava dalībai aliansē.

"Mēs esam vienisprātis, ka Ukraina nav gatava un ir steidzamākas prioritātes attiecībā uz situācijas risināšanu austrumos, tāpat arī reformu īstenošanā daudzās jomās," sacīja Šī.

Viņš norādīja, ka ir svarīgi, lai tiktu saglabāta "atvērto durvju politika" attiecībā pret Ukrainas iespējamo dalību NATO nākotnē. NATO pārstāvis arī uzskata, ka nepieciešams palielināt Ukrainai nepieciešamo palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!