Foto: AFP/Scanpix
Vīnes tiesa ceturtdien ir piespriedusi mūža ieslodzījumu sievietei, kura nogalināja savu vīru un mīļāko, bet upuru ķermeņus paslēpa savā saldējuma veikalā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Estibalizu Karanzu, kurai ir Spānijas un Meksikas pilsonība, tagad ievietos slēgtā tipa garīgās veselības iestādē.

34 gadus vecā sieviete 2008. gadā nošāva savu bijušo vīru, bet divus gadus vēlāk nogalināja savu mīļāko. Upuru ķermeņus slepkava sadalīja ar motorzāģi un iebetonēja sava saldējuma veikala pagrabā Austrijas galvaspilsētā, vēsta BBC.


Abu vīriešu atliekas atrada veikala remonta laikā pagājušajā gadā. Pati Karanza tad ar taksi aizbēga uz Itāliju, bet tika notverta jau dažas dienas vēlāk.

Nolasot spriedumu, virsprokurore Petra Freha šīs slepkavības nosauca par šausminošām, norādot, ka Karanza ir „ārkārtīgi bīstama sieviete, kas ir gatava uz visu”.

„Man nav nekā cita ko teikt, tikai, ka man ir zēļ,” savā pēdējā vārdā paziņoja Karanza.

Tiesa sievieti atzina par vainīgu visos apsūdzības punktos. Karanzas advokāti gan norādīja, ka jāņem vērā tas, ka abi vīrieši sievieti tiranizējuši.

Tiesas psihiatriskā ekspertīze noteica, ka Karanza cieš no garīgās veselības traucējumiem. Notikušais guva plašu atspoguļojumu Austrijas presē, kura sievieti nodēvēja par „saldējuma slepkavu”, vēsta BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!