Foto: AP/Scanpix

Parīzē naktī uz otrdienu līdz pamatiem nodedzis jauns imigrantu centrs, kurā pēc plānotās atvēršanas oktobrī bija paredzēts izmitināt 90 imigrantus, vēsta raidorganizācija BFM TV. Tajā pašā dienā Parīzes mērs Anna Idalgo paziņojusi par drīzumā gaidāmo Francijas galvaspilsētas pirmās bēgļu nometnes atvēršanu.

Idejai par imigrantu centra atvēršanu Foržlebēnā, Parīzes dienvidrietumos, nav bijis vienprātīga vietējo iedzīvotāju atbalsta.

Pirmdienas vakarā, kad varasiestādes rīkoja apspriedi par centra izveidi, pie sanāksmes norises vietas protestēja aptuveni 100 vietējie iedzīvotāji. Protesti turpinājušies līdz plkst.23, un dažas stundas vēlāk ēka jau degusi.

Aizdegšanās iemesls nav zināms, bet policija ir uzsākusi izmeklēšanu. Ugunsgrēkā neviens nav cietis.

Otrdien Parīzes mērs paziņoja, ka oktobra vidū Francijas galvaspilsētā tiks atvērta pirmā bēgļu nometne. Tā būs paredzēta tikai vīriešiem, un sākotnēji tajā plānotas 400 vietas.

Ārkārtas centra izveide ieplānota ar mērķi izskaust imigrantu uz savu roku daudzviet pilsētā izveidotās nometnes. Centrs atradīsies pilsētas ziemeļdaļā vecā dzelzceļa ēkā.

Otrs centrs sievietēm un bērniem līdz gada beigām tiks atvērts Ivrī pie Sēnas, Parīzes dienvidaustrumos.

Otrdienas rītā Parīzes ziemeļos tika likvidēta kārtējā nelegālā nometne, kurā mitinājās vairāki simti cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!