Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Parīzē savā dzīvoklī mirusi atrasta viena no feministu protestētāju grupas "Femen" dibinātājām Oksana Šačko (attēlā). Viņas līdzgaitniece un "Femen" vadītāja Anna Gucola otrdien paziņoja, ka Šačko esot izdarījusi pašnāvību.

Šačko nāvi medijam "Currenttime" apstiprinājusi arī Ukrainas vēstniecība Francijā.

"Pagaidām ir zināms, ka vakar, 23. jūlijā, Oksanas ķermenis atrasts viņas dzīvoklī Parīzē. Saskaņā ar draugu teikto viņa atstājusi pašnāvības vēstuli," otrdien paziņots "Femen" tīmekļa vietnē.

Kustība "Femen" tika dibināta pirms desmit gadiem Ukrainā un galvenokārt ir zināma ar akcijām, kurās dalībnieces protestē ar kailām krūtīm un uzrakstiem uz ķermeņiem, bieži to darot dažādos politiskos pasākumos.

"Femen" akcijas bijušas vērstas, piemēram, pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un Čehijas līderi Milošu Zemanu. Tāpat aktīvistes pievērsušās vides aizsardzības tēmai.

31 gadu vecā Šačko ir dzimusi Ukrainā, bet pēdējos gadus pavadījusi Parīzē. Viņa ir viena no aktīvistēm, kuras 2013. gadā Hanoverē izlauzās pie Putina un Vācijas kanceles Angelas Merkeles.

2011. gadā Šačko bija starp trīs sievietēm, kuras aizturēja pēc protesta pret Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko. Baltkrievu drošībnieki viņas izģērbuši, aplējuši ar eļļu, draudējuši viņas aizdedzināt un nogriezuši matus, tolaik apgalvoja "Femen".

"Femen" arī ziņoja, ka Šačko tika nolaupīta un piekauta Putina vizītes Ukrainā laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!